Home >  Downloads >  SIM >  SiteMap
Bijgewerkt: 2018-06-24 @ 17:30
English version English version

Icon SIM Icon


Schep orde in uw aantekeningen!
Downloadknop

Introductie

Heeft u ooit notities op uw harddisk bewaard en bent u vergeten waar? Nou ik wel! Daarom schreef ik dit programma, dat informatie op een geordende manier bewaart. De informatie wordt opgeslagen in een boomstructuur. Zo is ze eenvoudig weer terug te vinden.

Dat programma heet SIM, het is een Simpele Informatie-Manager. Het draait op W95/98/00/XP/NT/Vista/7. De Demoversie kan gratis worden gedownload en is gedurende 30 dagen geheel functioneel.
Registratie kost slechts € 10. Daarvoor krijgt u een onbeperkt, volledig functioneel programma. U krijgt een e-mailtje bij het verschijnen van belangrijke updates. Geregistreerde gebruikers kunnen steeds de nieuwste versie van SIM downloaden met behoud van hun registratie.

Zie ook PADGen picture.xml en PADGen picture.htm (Engels).


Beschrijving

Bij het opstarten van SIM ziet u het hoofdvenster, verdeeld in twee delen. Links, ziet u de boomstructuur, rechts de informatie, corresponderend met het geselecteerde item van de boom.
Main window
Teneinde de interface zo eenvoudig mogelijk te houden gebruikt SIM knoppen in plaats van menu's. U vind deze knoppen aan de bovenkant van het programma-venster van SIM. Van links naar rechts zijn ze:
Knop Nieuw = Nieuw
Knop Open = Open
Knop Bestand Bewaren = Bestand Bewaren
Knop Backup Maken/Terugzetten = Backup Maken/Bewaren
Knop Update = Knop Update
Knop Snelkoppeling Maken = Knop Snelkoppeling Maken
Knop Optie = Opties
Knop
       Expandeer/Comprimeer = Expandeer/Comprimeer Boom
Knop Voeg Item
       tussen = Voeg Item tussen
Knop Voeg Item toe
       na einde = Voeg Item toe na einde
Knop Maak Sub-Item = Maak Sub-Item
Knop Verwijder
       Item = Verwijder Item
Knop Undo = Undo
Knop Knip Selectie = Knip Selectie
Knop Knip Pagina = Knip Pagina
Knop Kopieer
       Selectie = Kopieer Selectie
Knop Kopieer
       Pagina = Kopieer Pagina
Knop Paste = Plak
Knop Print = Druk Pagina af
Knop Informatie = Informatie
Knop Einde = Einde
Knoppen

Open
De standaardnaam van het SIM databestand, met alle SIM-gegevens is "sim.dat". SIM leest dit bestand automatisch bij het voor de eerste keer opstarten.
Gebruik de "Open"-knop om een ander data-bestand in te lezen. De volgende keer, dat u SIM opstart zal dit bestand dan automatisch worden ingelezen.
Om verschillende data-bestanden gemakkelijk in te lezen is het handig om een aantal Snelkoppelingen op het bureaublad te plaatsen. Klik op de knop Snelkoppeling Maken en er wordt een snelkoppeling naar het huidige ingelezen bestand op het bureaublad geplaatst.

Bestand Bewaren
Als u op de "Bestand Bwaren"-knop klikt, worden uw gegevens bewaard. Elke keer, dat de gegevens worden bewaard worden ook twee oude versies van uw data bewaard.

Backups Maken/Terugzetten
Als u op de "Backup"-knop klikt, verschijnt een snelmenu, waarin u kunt kiezen tussen het Maken van een Backup van alle Databestanden of het Herstellen van uw gegevens vanuit de backup-bestanden.

Update
Als op de "Update"-knop klikt, wordt gecontroleerd (als er een internetverbinding actief is) of er een nieuwere versie van SIM beschikbaar is. Is dit het geval, dan kunt u die downloaden. SIM kan ook automatisch nagaan of er een nieuwere versie beschikbaar is.

Snelkoppeling Maken
Met behulp van deze knop kunt u een snelkoppeling naar het huidige bestand op het bureaublad plaatsen. Klikken op deze snelkoppeling start SIM op met het huidige bestand. Op deze manier kunt u een aantal snelkoppelingen op het bureaublad plaatsen voor uw favoriete bestanden.

Opties
Na het klikken op de "Opties"-knop verschijnt het Opties-venster:
Opties-venster
De items van dit venster zijn:

Informatie

Klik de "Informatie"-knop voor het Informatie-menu. Dit heeft twee items: Informatie-venster
Informatie-venster

Klik de "Registreer"-knop in het Informatie-venster om de registratieprocedure te starten.

Einde

Klik de "Einde"-knop om het programma te verlaten. Er verschijnt een venster, waarin u de gegevens kunt bewaren, weggooien of kunt terugkeren naar SIM.

Exit window

Conclusie

De demo van het programma SIM is gratis. Bevalt het u, laat u dan registreren. Voor slechts € 10,- krijgt u en volledig functioneel programma en regelmatig berichten van updates en bugfixes. U kunt dan ook altijd de nieuwste versie downloaden. Het kleine bedrag voor de registratie stelt mij in staat het programma te blijven verbeteren.
Tips of opmerkingen zijn steeds welkom. Stuur ze naar mij per e-mail. Verspreid de demo onder uw vrienden en kennissen !

Downloaden

Download het programma nu.
De demo is gratis. U kunt het programma zonder risiko proberen; het kan eenvoudig weer van uw computer worden verwijderd ("Start | Instellingen | Configuratiescherm | Software", scroll naar SIM en klik op de Toevoegen/Verwijderen-knop).

Download het programma als volgt:
Eerste manier (downloaden en installeren):
Dit is de normale manier van installeren.
Tweede manier (downloaden en opslaan):
Gebruik deze manier als u SIM op meer dan een computer wilt installeren of aan vrienden of kennissen wilt geven.

Installeren

Het installeren van het programma is eveneens zeer eenvoudig. Als we aannemen, dat het gedownloade bestand in "c:\Temp" is bewaard, dan:
Volg nu de aanwijzingen van het setupprogramma om SIM op uw computer te installeren.